Az ENEOS a világhírű prémium kategóriás termék márkaneve, amelynek gyártója Japán legnagyobb olaj- és energiaipari cége, az: ENEOS Corporation. Az ENEOS márkanév a ENEOS Corporation vállalat filozófiáját és értékrendjét követi.
 

FEJLETT JAPÁN TECHNOLÓGIÁVAL GYÁRTOTT KENŐANYAGOK

 

Az ENEOS Corporation Japán első számú, teljes mértékben integrált olaj- és energiaipari vállalata, amely az egész világon kínálja termékeit és energetikai megoldásait. Az 1888-ban Tokióban Nippon Oil néven alapított cég globális méretűvé nőtt. Mint technológiai újításokban élenjáró vállalat, élen jár a mai környezetbarát technológiák kutatás fejlesztéséhez, lépést tartva a globális kihívásokkal, a világ energiaforrásainak tudatos felhasználásával. Ma, az ENEOS Corporation Japán legnagyobb olaj- és energiaipari cége, amely a világ minden pontján rendelkezik gyártó és értékesítő helyekkel, és egy vezető motorolaj márkát tudhat magáénak, ami az: ENEOS. Mivel hosszú idő óta az autógyártók (OEM) beszállítója, az ENEOS a magas műszaki elvárásoknak megfelelő és specifikus, full szintetikus és szintetikus alapú kenőanyagokat gyárt a motorok maximális teljesítménye és hosszú távú védelme, valamint az optimális üzemanyag-fogyasztás érdekében. Ezen kívül, mivel hosszú idő óta számos versenycsapat hivatalos olaj beszállítója, a motorsportokban használt nagy teljesítményű motorokhoz is fejleszt csúcsminőségű kenőanyagot, hogy egy „titkos fegyvert” adjon a pilóták kezébe.

A ENEOS Corporation tudatában van, hogy környezetvédelmi szerepvállalása kulcsfontosságú, így elkötelezett megvalósítani ezirányú küldetését: hozzájárulni a fenntartható gazdaság és társadalom fejlődéséhez az energiaszektor, a természeti erőforrások és alapanyagok terén megvalósított folyamatos innováción keresztül. Ezért a ENEOS csúcstechnológiájú termékeit úgy tervezték, hogy védjék a környezetet a jármű teljes élettartama alatt azzal, csökkentsék a károsanyag kibocsájtást, javítsák az üzemanyag fogyasztást és csökkentsék a motorikus alkatrészek kopását.


A finomítás és kereskedelem szegmense magában foglalja a benzin, kerozin, dízelolaj, nehéz üzemanyagok, petrolkémiai termékek, műanyagok, és más kapcsolódó termékek előállítását is. A kőolaj és a földgáz kutató és termelő részlege folyamatosan területeket vásárol, ahol a lehető legrövidebb idő után megindítja a kitermelést.

View the embedded image gallery online at:
https://eneos.hu/jxnipponoil#sigFreeId93a02e7f85

 

Az ENEOS motorolaj kimagasló erőt és teljesítményt biztosít, nagyobb üzemanyag-megtakarítás mellett, széleskörű alkalmazással, ami magába foglalja a személyautókat, a nagy teljesítményű, sportautókat, a motorokat, a tehergépjárműveket és az ipari munkagépeket is. Ez a fejlett technológia garantálja bármely típusú motor esetén annak hosszú távú védelmét, akár a legnehezebb körülmények között is. Az ENEOS folyamatosan szélesíti termékpalettáját, hogy minden felhasználó igényét professzionálisan szolgálja ki. Legyen szó akár a legextrémebb hőmérsékletnek kitett nagyteljesítményű versenyautókról és versenymotorokról, vagy a környezetbarát hibrid járművekről, a városi használatú kis köbcentis autóktól kezdve az autópályázó dízelekig az ENEOS mindegyik számára ideális választás. Ezen kívül folyamatosan fejleszt kiegészítő termékeket, mint a váltófolyadékok, a fék- és tengelykapcsoló folyadékok, hűtőfolyadékok és fagyállók. Minden terméket a legszigorúbb járműipari szabványok követelményeinél is magasabb minőségre terveztek.

Az ENEOS Corporation vállalat neve elsősorban Japánban, Észak-Amerikában, Ázsiában és Európában ismert. A vállalat csoport jelen van a teljes energetikai szektorban, ezzel egyedülálló portfóliót kínál ügyfeleinek az egész világban. Japánban piacvezető, közel 13.000 saját (ENEOS) benzinkútat számláló hálózattal rendelkezik. Egész Ázsia legnagyobb energetikai gyártó kapacitásával büszkélkedhet.

View the embedded image gallery online at:
https://eneos.hu/jxnipponoil#sigFreeIdf895f0cfa2

 

AZ ENEOS MÁRKANÉV PIACI ERŐSÖDÉSE EURÓPÁBAN

 

ENEOS AC Milan KatanaA ENEOS Corporation-t 1888-ban alapították, Európában 1986. óta működik teljes egészében saját tulajdonban lévő ENEOS Europe leányvállalatán keresztül. A londoni székhelyű európai leányvállalatot azzal a céllal alapították, hogy az Európában lévő japán járműgyártókat ellássa OEM kenőanyagokkal, ezzel bevezesse az ENEOS termékeket az európai piacra. Azóta a ENEOS Europe fokozatosan tovább növelte a jelenlétét a régióban. Nagy hozzáadott értékű, költséghatékony és környezetbarát megoldásai miatt az ENEOS kenőanyagokat a műszaki szempontból leginnovatívabb termékek között tartják számon a szakértők, autószalonok, autószerelők, a szervizek és a flotta tulajdonosok, illetve végfelhasználók egész Európában. Ma már az ENEOS fejlett japán technológiával készülő kenőanyagai egyre elterjedtebbek az európai országokban. Az utóbbi években a vállalat exponenciális növekedést élt meg az ENEOS termékek páratlan minősége és célratörő értékesítési és marketing stratégiájának köszönhetően. A világméretű együttműködés az AC Milan futballcsapattal, a 2021-ben megkötött történelmi szponzorszerződés a Monster Energy Yamaha MotoGP csapattal és az új, 2020-ban piacra dobott Katana olajflakonok magával ragadó dizájnja a legfontosabb események, amelyek mind az ENEOS márkanév imidzsének megerősítését célozták Európában és a világon.

 

Első sorban a japán autógyáraknak a beszállítója, de további autógyáraknak való együttműködése kapcsán világviszonylatban is az egyik legfontosabb OE olajbeszállítója. Az ENEOS a japán járműgyártókkal szoros együttműködésben fejleszti legújabb technológiákat ötvöző termékeit. A Forma 1-ben, a Super GT  szériában, a Dakar rallykon, a Drift versenyeken és a MOTO GP-ben az ENEOS motorolajok mindenütt helyt állnak. A fejlett technológia segíti a közúti közlekedésben részt vevő autók teljesítményének kiaknázását, nap mint nap.

 

ENEOS Dakar Team

 

A ENEOS Corporation technológiai szempontból fejlett motorolajokat és váltóolajokat gyárt, melyek célja a károsanyag kibocsájtás csökkentése, az üzemanyag-megtakarítás növelése és a motorikus alkatrészek kopásának csökkentése a motor maximális teljesítményének garantálásával. A jármű motorjának élettartama a motorban használt olaj minőségétől is nagyban függ. Az olajtermékek fejlesztésében a ENEOS Corporation mindig igyekezett olyan termékeket tervezni és előállítani, amelyek kiválóan illeszkednek a specifikus motorszerkezethez, bírják azt az óriási hőmérséklet-ingadozást, aminek az olaj ki van téve, a jármű által megtett távolságot, a motor működési óráit és fordulatszámát, az olajcserék közötti hosszabb időszakokat vagy akár a helyi éghajlatot, illetve megfelelnek a jogszabályok által előírt üzemanyag-hatékonyság követelményeinek.

Az ENEOS technológia sok éve összeforr a motorsporttal. A Dakar-tól az F1 versenyeken át, a Super GT-ig, a nagy sebesség és a csúcsteljesítmény mindig a legfontosabb követelmény volt. Mint gyári (OEM) kenőanyag beszállító a ENEOS Corporation mindig elkötelezett volt, hogy ügyfeleinek OEM teljesítményt biztosítson minden egyes ENEOS termék esetében.

 

 

480942_52.jpg